Ajajoonele sai viimane vint peale keeratud


30.05.2024
Image
ajajoon

29. mail toimus MURGis põnev Ajajoone ehk humanitaaria ja kunstide lõimitud aineid kokkuvõttev õppepäev Ajajoone viimane vint. Ajajoone viimase vindi raames esitleti 31 erinevat -ismi kultuuriloos alates 19. sajandi lõpust kuni 21. sajandini.

Sel päeval tulid õpilased kooli juba enne kaheksat, et teha veel viimaseid proove, meikida ja siis särada kogu kooli ees rühmade etteastetes. Ajajoone viimase vindi raames esitleti 31 erinevat -ismi alates 19. sajandi lõpust kuni 21. sajandini. Varasemalt loosiga saadud teemasid esitleti väga erinevalt – küll näidendina, tantsuna, otse laval abstraktset kunsti luues, elavat muusikat mängides, juhuslikku muusikateost luues, luulet lugedes jne. Vaatamist oli küllalt ja kõigile. Ajajoone viimane vint pani õpilased proovile rühmatöö tegemises, kus oli vaja hoida kätt teegvuste pulsil, painutada oma loovust kastist välja, otsida infot ja leida esialgu nähtamatuid seoseid erinevate teemade vahel.

Päeva lõpus andis praegune G1 ka tagasiside ajajoonele kui lõimitud õppele üldiselt ning lisaks paljudele väljakutseid pakkunud kõrgele tempole, mahukale konspekteerimisele (ja vahetevahel ka üle mõtlemisele), toodi välja ka ägedaid kommentaare tervikpildi tajumise ja väga tugevalt arenenud konspekteerimise osas. Samuti olid üldised soovitused järgmisele G1-le suuresti ühetaolised: käi alati tunnis, konspekteeri kõike, aga kõigepealt õpi kohe õigesti konspekteerima. Lisaks soovitati ajajoone konspekti täitmist mitte edasi lükata, sest siis on hiljem palju raskem. 

Ajajoone õpetajad tänavad oma esimest G1 lendu niivõrd uuendatud õppimiskontseptsiooni arendamisel.

Uudised


Image
pidu
14.06.2024
Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Vabadele kohtadele G2 astmes saab kandideerida 13.-21. juunini. G2 vastuvõtu eelduseks on otsus...
Image
ühistants aktusel
13.06.2024
MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURGi koolipere tähistas meeleoluka ja vabas vormis aktusega oma esimese õppeaasta lõppu. Aktusel...
Image
Täname teid!
11.06.2024
Täname teid!

Täname teid!

„Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus...