Tallinna riigigümnaasiumid alustavad taas õpilaste vastuvõttu


29.02.2024
Image
MURGi õpilased 1. septembri aktusel

Mustamäe, Pelgulinna ja Tõnismäe riigigümnaasiumid alustavad taas õpilaste vastuvõttu kümnendasse klassi. Vastuvõtuperiood algab 11. märtsil keskkonnas sisseastumine.ee sisseastumisele registreerimisega. Tallinna ja Harjumaa riigigümnaasiumide ühiskatsed toimuvad 6. aprillil. 

 

Sisseastumisele saab end kirja panna 22. märtsini ning registreerides tuleb huvilistel märkida oma koolieelistus ning arvestada nii katsete kui vestluskuupäevaga. 6. aprillil toimuvad katsed on teist aastat järjest korraldatud Tallinna ja Harjumaa riigigümnaasiumitesse üleselt, et õpilaste jaoks protsessi lihtsamaks ja lühemaks muuta. Katsete testi koostavad seitsme riigigümnaasiumi õpetajad ühiselt ning see hõlmab eesti keele ja kirjanduse, inglise keele, matemaatika ning loodusainete osa. Testi eesmärgiks on kontrollida põhikooli teadmiste omandamist ning testi sooritab õpilane selleks määratud koolis kohapeal, EIS-i veebikeskkonnas.  

Pärast testi sooritamist kulgeb vastuvõtt igas koolis edasi eraldi. Sisseastumisvestlused toimuvad Tallinna riigigümnaasiumides 22.-26. aprillil ning varieeruvad vastavalt sisseastumistingimustele kooliti. Mustamäe ja Pelgulinna riigigümnaasiumis võetakse vastu 360 õpilast, Tõnismäe riigigümnaasiumis 160 õpilast. Koolid saadavad õppima oodatud noortele kutsed välja mais ning dokumentide esitamine jääb juunikuusse. 

Möödunud sügisel õppetegevusega alustanud koolid kasvavad järk-järgult ning hetkel õpivad seal vaid 10. klassid. Koolid pakuvad laiapõhjalist gümnaasiumiharidust, mis katab riikliku õppekava, hõlmab kooli eripära ning kus tänu mitmekülgsetele valikmoodulitele ja -ainetele saab iga õpilane kokku panna oma õpitee. 

Mustamäe riigigümnaasiumi õppekava on ehitatud üles mitmekesisena ja tähtsal kohal on partnerite poolt pakutavatel võimalustel. Fookuses on nii ettevõtlus, praktiline loodusteadus ja tehnoloogia kui ka gümnasisti kui ennastjuhtiva õpilase areng ning tema heaolu toetamine. Eraldi õpperühm on avatud ka saavutussportlastele. “MURG pakub õpilastele õppimiseks ja arenemiseks väga mitmekesiseid võimalusi. Meie jaoks on oluline toetada noorte arengut  inimese ja kodanikuna. Oleme loonud keskkonna, mis toetab ettevalmistust edasisteks õpinguteks ka nõudlikemates valdkondades. MURGis armastame ka sporti, muusikat ja paljusid teisi põnevaid väljakutseid,” rääkis kooli dorektor Raino Liblik. 

Kolme kooli seob tihe koostöö teiste riigigümnaasiumitega ning ka kõrgkoolide ja organisatsioonidega väljaspool haridusvaldkonda, et pakkuda noortele võimalikult valikuterohket ja kvaliteetset üldkeskharidust.  

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...