Sisseelamislaagrit ja koolikorraldust puudutav info õpilastele


22.08.2023
Image
KKK_23

Oleme viimastel päevadel saanud palju sarnase sisuga küsimusi. Vastused neile leiate loodetavasti allpool olevast uudisest. Ootame juba pikisilmi teie kõigiga kohtumist MURG sisseelamislaagris!

Sisseelamislaagrit puudutav info:

Kas tegevused on oma klassiga või koos kõikide õpilastega? Tegevustel on väga erinevad formaadid, saate tutvuda nii oma mentorgrupi, klassi kui ka terve lennu kaaslastega. Eesmärk on, et kõik tunneks end laagris hästi ja hoitult.

Mis kell on laagrisse saabumine ja laagrist lahkumine? Laager algab 28.08 kell 10.00 ja kogunemiskoha kohta saad veel maili teel info oma mentorilt hiljemalt 25.08, seega hoia pilk oma postkastil peal! Laagritegevused kestavad teisel päeval kuni orienteeruvalt 13.00. Soovi korral võib ööbida koolimajas, aga loomulikult saab õhtul ka koju minna ja järgmisel hommikul tagasi tulla. Esimese päeva aktiivsed tegevused lõppevad umbes kümne paiku õhtul. Järgmise päeva tegevused algavad kell 10.00.

Milliseid mänge me sisseelamislaagris mängima hakkame? Mänge on erinevaid, eelkõige on need välja mõeldud selleks, et saaksite tutvuda oma klassi ja oma uue koolimaja ja koolihooviga.

Unustasin sisseelamislaagrisse registreerida, mis nüüd saab, kas saan ikka kuidagi osaleda? Pöördu otse meie kogukonnajuhi Natalia poole: Natalia.Unimae@murg.ee

Koolielu ja-korraldust puudutavad küsimused:

Kas ootenimekirjast on veel võimalik kooli sisse saada? Paraku on tänase seisuga meil kõik koolikohad täidetud, seega palju lootust pole. 

Millal on tulemas info aktuse kohta? Info on kodulehel sündmuste all olemas. Aktus on 1. septembril kell 12.00, sellele järgneb klassitund. Esimene koolipäev lõppeb orienteeruvalt 14.00.

Mitu paralleeli tuleb ja mitu inimest on ühes klassis? Meie koolis asub õppima 10 paralleeli kümnendikke ja ühes klassis on 36-37 õpilast, v.a. spordiklassis, kus on 24 õpilast. Klassid moodustati valdavalt B1 võõrkeele valikut aluseks võttes, s.t. et ühes klassis on valdavalt koos kahe erineva teise võõrkeele valinud rühma õpilased.

Kas MURGi kodukorras on mingid piirangud riietusele? Kas on lubatud needid, geelküüned, värvitud juuksed? Jah, teatavad piirangud on, aga pigem mõistlikud ja mitte ülemäära ranged. Spordiriideid ja dresse me koolis ei kanna, samuti mitte lõhkiseid ja keha liialt paljastavaid riideid. Soovitatav on käia viisakate vabaajariietega, lubatud on nt puuvillased polod ja teksapüksid. Koolivormi meil ei ole, küll aga on olemas kooli sümboolikaga mustad ja tumesinised polod, mida soovi korral saab endale osta. Me ei sea piiranguid õpilase eneseväljendusele läbi oma välimuse, kuni see pole kaasõpilastele häiriv ega ohtlik.

Kas koolis on puhvet?  See küsimus on pigem meie tulevasele toitlustajale, aga elame-näeme! Sööklas on igal juhul nurk, kust õpilane saab kuuma vett tee valmistamiseks või mikrolaineahjus omaenda kaasa võetud toitu soojendada soovi korral. Samuti pakume iga päev koolilõunat, kindlasti ka taimetoitu.

Kas koolile valitakse õpilasesinduse president? Kindlasti tuleb meil õpilasesindus ja seda juhtima ka president. Kuna MURGi asub õppima väga suur hulk aktiivseid õpilasi, siis eeldame, et ÕE töös osalemise vastu on suur huvi ja presidendi ametikohale tekib korralik konkurss koos debattide jmt.

Kas koolil tuleb oma võrkpallitiim? Kui on piisavalt huvilisi, keda võrkpall köidab, siis kindlasti kaalume võimalust treeningute pakkumiseks koolis. Võistlustele ja koolidevahelistele turniiridele minekut pakume oma kooli tublidele võrkpallimängijatele igal juhul!

Millal või kas saame õpilaspiletid? Muidugi saate õpilaspiletid. Koolikapid avanevad meil õpilaspiletitega, samuti saab piletiga registreerida oma söömine ja raamatute laenutus õpikeskuses. Septembri alguses saate info, kuidas ja kust õpilaspilet tellida, kasutada saate enda valitud dokumendifotot või nt riigiportaalis olevat fotot.

Kas MURGis on eraldi arvutiklassid või ainult läpakad? On nii eraldi arvutiklass kui ka mitusada sülearvutit, seega on õpilaste varustatus kaasaegse tehnikaga igati tasemel. Igas klassis on puutetundlik nutitahvel.

Millist õppeinfosüsteemi MURG kasutab? Hakkame kasutama eKooli. Kui Sa oled seda põhikoolis juba kasutanud, on Sul konto ilmselt juba olemas, kui aga mitte, tuleb luua konto ja igal juhul tuleb saata kooli taotlus, et saaksid ligi oma kooli õppeinfole. Sellest kõigest aga lähemalt juba septembri alguses.

Millal tunniplaan tuleb? Kaks esimest nädalat õpivad kõik MURG õpilased eriplaani järgi, läbides üheskoos tervikkursuse "Maailma ja inimese kujunemine". Lisaks teeme sissejuhatuse teadmiste teooriasse ja uurimismeetoditesse, millest on abi teie tulevaste uurimistööde koostamisel ja ka ennastjuhtivaks õppijaks kujunemisel. Sisseelamisnädalate lõpetuseks toimub spordipäev 15. septembril! Kahel esimesel nädalal peab arvestama, et koolipäevad algavad 8.30 ja kestavad enamasti iga päev kuni 16.00.

Millal saame õpikud ja töövihikud? Meil on teile hea uudis - MURGi õpilased hakkavad valdavalt kasutama digitaalset õppevara, st igal õpilasel tuleb ligipääs Opiqu digivarale ja koolikotid saavad seega olema pigem kerged. Klassiruumides on kohapeal olemas kõige uuemad ja kaasaegsemad õpikud tunnis kasutamiseks, lisaks tulevad tööraamatud matemaatikas ja võõrkeeltes, mis tuleb õpilastel endale välja osta. 

Uudised


Image
pidu
14.06.2024
Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Vabadele kohtadele G2 astmes saab kandideerida 13.-21. juunini. G2 vastuvõtu eelduseks on otsus...
Image
ühistants aktusel
13.06.2024
MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURGi koolipere tähistas meeleoluka ja vabas vormis aktusega oma esimese õppeaasta lõppu. Aktusel...
Image
Täname teid!
11.06.2024
Täname teid!

Täname teid!

„Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus...