Mustamäe riigigümnaasium käivitas heaolu ja tervise teemalise koostöö Rimi Eestiga


11.04.2023
Image
Koostöö sõlmimine Rimi Eestiga

Mustamäe riigigümnaasium ja Rimi suunavad tähelepanu noorte toitumisele: 11. aprillil allkirjastas Mustamäe riigigümnaasium koostöölepingu Eestimaa jätkusuutlikuima kauplusteketiga Rimi, et toetada gümnasiste igal reedel puu- ja juurviljadega ning korraldada kord kuus loeng mõnel tervist ja heaolu edendaval teemal. 
 
Mustamäe riigigümnaasiumi direktori Raino Libliku sõnul on heaoluteema rajatava kooli jaoks väga oluline ning pole aega oodata, kuniks noorte toitumine saab ühiskonnas suuremat tähelepanu. “Rimi abiga võtame initsiatiivi noorte heaolu nimel enda kätesse. Meie kaasaegne õppeprogramm keskendub kõigele muule lisaks ka noorte liikumis- ja toitumisharjumuste parandamisele. Loodame, et see ühisprojekt erasektoriga aitab kaasa nii õppeedukuse kasvule kui ka laste füüsilise ja vaimse tervise hoidmisele,” lisas Liblik.  

Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats sõnas, et tegu on pilootprojektiga, millega soovitakse kaasa aidata noorte teadlikumale toitumisele. “Uuringud kinnitavad, et kuni kolmandik Eesti lastest on ülekaalulised, mis on murettekitav. Samal ajal tahame aidata noortel toituda teadlikult, mõistes ka oma toiduvalikute keskkonnajalajälge. Seepärast pööramegi tähelepanu tervislikule ja kliimateadlikule toitumisele, andes Mustamäe riigigümnaasiumi õpilastele igal reedel hooajalisi puu- ja juurvilju, millest nad saavad ise valmistada smuutisid või süüa vilju lihtsalt vahepalaks. Lisaks korraldame heade partnerite abiga igal kuul ühe huvitava loengu, mis aitab kaasa toitumisalase silmaringi laiendamisele,” kirjeldas Bats uut projekti. “Räägime noortele tervislikumatest ning jätkusuutlikest toitumisvalikutest.” 

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...