Mustamäe riigigümnaasiumi hoone on ametlikult avatud


31.08.2023
Image
Lindilõikamine koolihoone avamisel

Mustamäe riigigümnaasium on ametlikult avatud ja kooliaasta ootuses. Kolmapäeval, 30. augustil kogunesid kooli rajamisse ja arendusse panustanud partnerid ja külalised meie vastvalminud hoonesse.  

Sündmusel kuulati kõnesid ja kauneid muusikalisi etteasteid, lõigati sümboolset linti ja saadi osa põnevatest keemiakatsetest. Päeva juhtis MURGile sobilikult AI. 

Mustamäe riigigümnaasiumi direktori Raino Libliku sõnul näitab suur huvi MURGi tegemiste vastu seda, et liigutakse õiges suunas ning selline kool on Tallinnas oodatud. “Meie ainulaadne hooneprojekt on tänaseks saanud ka sisu ja näo ning oleme esimese õppeaasta hakul elevil. Järgime kooli motot “Üks kool – kümne kooli võimalused”, mis tähendab, et meie koostöö Tehnikaülikooli ja paljude teiste organisatsioonidega loob õpilastele laiad võimalused heaks gümnaasiumihariduseks,” sõnas Liblik. 

Mustamäe riigigümnaasiumi hoone loodi arhitektibüroo Must ideekavandi "Hõbenool" järgi Akadeemia teele. Hoone ehitust rahastati riigieelarvelistest ja Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. 

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin märgib, et inspireerivad koolikeskkonnad aitavad luua tuleviku eestvedajaid, innovaatoreid ja visionääre. "Uute riigigümnaasiumite õpikeskkonnad annavad võimaluse noortele ruumi avastada, katsetada ja unistada. Koolides, kus loovus ja tehnoloogia käivad käsikäes, arenevad isiksused, kes muudavad maailma." 

„See õppeaasta on eriline, sest avame üle Eesti lausa viis uut riigigümnaasiumi – kaks Narvas ja kolm Tallinnas,“ nendib haridus- ja teadusminister Kristina Kallas. „Pealinnas on pikalt olnud gümnaasiumikohtade põud, kuid usun, et nüüd leiavad kõik noored enda huvidele sobivaima kooli. Riigigümnaasiumitest saab küll ühtlaselt kõrgel tasemel gümnaasiumihariduse, kuid iga kool on siiski eriilmeline, nii oma pakutavate valikkursuste kui õppekeskkonna poolest,“ tõdeb minister ning soovib värsketele kooliperedele sujuvat sisseelamist uude kooliaastasse ning inspireerivaid õppimise hetki.    

MURG tänab kooli pidajat Haridusministeeriumi; arendajat Riigi Kinnisvara AS-i, ehitajat Astlanda Ehitust, arhitekte büroost Must, sisearhitekte büroost T43, maastikuarhitektuuri lahenduse loonud Väli maastikuarhitekte ning kõiki teisi partnereid eesotsas TalTechiga. 

Uudised


Image
pidu
14.06.2024
Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Vabadele kohtadele G2 astmes saab kandideerida 13.-21. juunini. G2 vastuvõtu eelduseks on otsus...
Image
ühistants aktusel
13.06.2024
MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURGi koolipere tähistas meeleoluka ja vabas vormis aktusega oma esimese õppeaasta lõppu. Aktusel...
Image
Täname teid!
11.06.2024
Täname teid!

Täname teid!

„Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus...